Regulament

Regulament valabil începând cu anul 2018:

 1. Taxarea se efectuează pe lac. Odată cu primirea bonului (chitanței) în urma achitării taxei, ați luat la cunoștința și sunteți de acord cu regulamentul de mai jos.

 

 1. Pescuitul se poate practica DOAR IN SISTEM “Catch & Relase” (fără reținere de pește) și doar la speciile crap și amur.
 2. Taxa de pescuit este pe stand, iar numărul maxim de bețe folosite este de 6, cu câte un cârlig fiecare.
 3. Pescuitul se va desfășura după următorul orar:
  – Intrarea pe stand se face la orele 12, iar eliberarea standului se face la ora 11, după minim 47 de ore.
  – Perioada minimă de rezervare a unui stand este de 47 ore.
 4. Este obligatoriu ca pescarul sa dețină saltea de primire tip „Cradle”, minciog cu deschidere mare, spray dezinfectant, saltea de cântărire.
 5. Nădirea se face doar de pe mal.
  • Este interzisă folosirea navomodelelor, plantatul din barcă, nădirea cu prafuri și momeli vii (viermișori, rame).
  • Este interzisă nădirea cu semințe nepreparate (fierte).
  • Este interzis firul textil atât ca fir principal, cât și ca înaintaș.
  • Diametrul minim al firului principal trebuie să fie de 0,30 mm.
  • Este obligatorie folosirea monturilor cu plumb pierdut, vă rugam sa folosiți cârlige fără barbetă sau cu microbarbetă.
  • Este strict INTERZISĂ păstrarea peștelui: după fotografiere se eliberează imediat.
 6. Scăldatul este interzis.
 7. Administrația lacului prin persoanele abilitate are drept de control asupra bagajelor pescarului și a mașinii acestuia, pescarul fiind obligat să se supună acestei operațiuni de control, efectuată în scopul prevenirii oricărei forme sau acțiuni de furt, oricând pe perioada intervalului de pescuit dar și înaintea părăsirii incintei de pescuit, atât pe perioada intervalului de pescuit, dar si la finalul acestuia.
 8. Pescarul care aduce la cunoștința administratorului sau paznicului despre alt pescar că sustrage sau ascunde pește, iar acest lucru se dovedește, va fi recompensat cu o partidă de pescuit de 47 h. Pe această baltă, cel care va sustrage sau ASCUNDE pește, indiferent de specie, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de lege conform art. 228 Cod Penal. Constatarea acestei fapte poate fi făcută de către persoanele îndreptățite și abilitate în scop de pază și supraveghere de către administrația lacului. Persoanele vinovate vor fi reclamate organelor de poliție!
 9. Pescarul are obligația să mânuiască cu grijă peștii prinși indiferent de greutatea peștelui, cântărirea și eliberarea acestora se va face doar cu ajutorul saltelelor de cântărire. În cazul în care se constată că un exemplar mai mare de 5 kg a fost rănit, se va percepe o taxa de 100 lei /kg pentru peștele respectiv.
 10. Pescarii și însoțitorii acestora sunt obligați să se comporte civilizat, fără urlete, scandal, muzică și alte manifestări huliganice.
 11. Pescarii sunt obligați să întrețină curățenia generală a lacului de pescuit. Fără să lase chiștoace, semințe și alte lucruri aruncate pe jos.
 12. Administrația nu răspunde administrativ sau material de orice formă de accident și urmări generate de consumul de alcool.

14 Numărul de persoane pe un stand este de maxim 3 persoane cu maxim 6 lansete / stand.

 1. Focul este permis numai în locurile special amenajate.
 2. Pescarii au obligația de a respecta regulamentul lacului.
 3. Vizitele sunt permise între orele 07-20, lăsând mașina în parcarea de la intrarea pe baltă
 4. DUPĂ 4 PARTIDE DE 72 DE ORE ÎN DECURSUL UNUI AN, ADMINISTRAȚIA LACULUI OFERĂ O PARTIDĂ DE 72 DE ORE BONUS.

Data: __________________ Nume:___________________ Semnătura:_______________

Fiecare pescar va primi la intrarea pe stand un exemplar cu regulamentul intern al bălții.

 

Vă dorim FIR INTINS!